Gelders kampioenschap: de spanning stijgt

door Theo Berends

De ontknoping van het kampioenschap van Gelderland wordt razend spannend. Met nog twee ronden te gaan zijn er vier koplopers met 10 punten. In de zevende ronde klopte Huissenaar Maart Linssen koploper Theo Berends. In en zinderend duel infiltreerde Berends nood gedwongen een voorpost in het vijandelijke centrum. Alles leek nog houdbaar voor de koploper, maar in het eindspel  bleek de stelling niet meer de repareren.  Door deze overwinning klom Maarten op naar een gedeelde eerste plaats.
Remco Vredenberg speelt een zeer wisselvallig toernooi. In deze ronde ging hij in een rap tempo, na een drie om drie doorbraak, ten onder tegen Edgar Hartman. Door deze overwinning nestelde de man uit Oosterhout zich met 10 punten bij de leiders.
De vierde medekoploper is de huidige kampioen Gerrit Boom. Hij kwam tegen de Thijs Gerritsen niet verder dan remise.
Bas van Engelen speelde een slordige partij. In een veel te snel tempo verloor Bas geheel onnodig in het middenspel een schijf. Uiteraard verloor hij daarna ook de partij en kon Sander Spaans zijn derde overwinning in de toernooi laten bijschrijven.
Dirk Joosten en Ton Berends speelde een flankpartij waarin Dirk op wonderbaarlijke wijze kon ontsnappen aan een nederlaag: 1-1.
Coen Donders speelde remise tegen Rob Everts en bracht zijn totaal op vijf punten.
De voorlaatste ronde wordt zaterdag 11 oktober gespeeld in het Koelhuis. Op het programma staan onder meer de volgende partijen:  Gerrit Boom – Sander Spaans,  Maarten Linssen – René Vos en de  medekoplopers Theo Berends – Edgar Hartman. De strijd spits zich niet alleen toe om de titel,  maar om de vier tickets voor de halve finale van het kampioenschap van Nederland.
Alle partijen zijn na te spelen op de site van de Gelderse Dambond: www.geldersedambond.nl