Geslaagde reünie Damvereniging VBI

Huissen 90 jaar damstad!

door Jos Stokkel

Zondag 14 april hield Damvereniging VBI een reünie vanwege haar negentigjarig bestaan. De bijeenkomst werd door zo’n 60 belangstellenden goed bezocht en werd alom als zeer geslaagd beoordeeld.

Voorzitter Jos Stokkel stond in zijn openingsspeech stil bij de vele successen van de teams en individuele leden, maar ook bij de dieptepunten zoals het overlijden van diverse clubleden. Vervolgens kreeg wethouder Nick Hubers het woord. Hij huldigde het eerste team vanwege het behalen van de vijftiende landstitel. Ook huldigede hij het tweede team vanwege het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse. Alle spelers ontvingen een kleine presentje van Gemeente Lingewaard.

Na een korte pauze gaf internationaal grootmeester Johan Krajenbrink een lezing van ruim een half uur. Daarin behandelde hij diverse aspecten van het positie- en combinatiespel van onze mooie sport. Johan betrok het publiek actief bij zijn verhaal. Hij vermaakte de aanwezigen ook met anekdotes uit zijn loopbaan als speler en trainer.
Hoofdsponsor VBI bood in de pauze de aanwezigen mooie en smakelijke hapjes aan.


Na de pauze volgde een door Willem Hoek in elkaar geknutselde pubquiz.  De vijftien vragen gingen uiteraard over de historie van de club. De vragen maakte de tongen goed los. De leden van het winnende team ontvingen een poster van het eerste team gewijd aan het behalen van de vijftiende landstitel.

Daarna was het nog lang gezellig in ’t Koelhuis. Er werden heel wat oude herinneringen opgehaald, geen wonder bij een vereniging met zo’n lange en rijke geschiedenis.