Het Cito NK pupillen 2006: sluiting

Rik Verboon kampioen van Nederland
0605051122.gif
Martijn de Leeuw weet dat hij de buit binnen heeft.
0605051126.gif
Johan Krajenbrink ondervraagt Martjn de Leeuw. ‘Weet je het zeker, Martijn!!’
06051125.gif
Quiz: op welke finalist lijkt de rechtse damenthousiasteling? En wie is eigenlijk die linkse fanaat?
0605051124.gif
Wilco van Beest tegen Pepijn van den Brink: de laatste loodjes wegen het zwaarst…

Heijting Huissen voorzitter Joop Hendriksen bedankte in zijn sluitingswoord iedereen die had geholpen om dit CITO NK Pupillen 2006 tot een succes te maken. De Huissense damvereniging heeft bij de KNDB een optie genomen op nog twee volgende pupillen NK’s. Joop meldde dat de club deze optie, na de goede ervaringen in deze editie, graag wil verzilveren.

060505050.gif
Het erepodium van dit Cito NK pupillen 2006: Heike Verheul, fraai brons; Rik Verboon, de terechte kampioen; Martijn de Leeuw, zilver en de prijs voor de mooiste partij.

Henk Stroetinga sprak namens de KNDB lovende woorden over de organisatie in Huissen. Hij prees de toernooiwebsite, waarop vrijwel meteen na afloop van de laatste partij in een ronde alle partijen na te spelen waren. Ook alle andere informatie was niet lang daarna te bekijken. Natuurlijk had Henk ook aandacht voor de spelers. Hij vertelde nogmaals dat het spelen van een NK pupillen een investering in je damcarrière is. De kampioen van dit toernooi, Rik Verboon, eindigde in 2005 in Culemborg op plaats tien. Ook wees hij op een aantal laatstejaars pupillen uit de vorige die zich nu meteen weer manifesteerden in de halve finales bij de aspiranten.

Wethouder Joosten sprak namens de gemeente Lingewaard eveneens lovende woorden. Hij concludeerde dat de achttien deelnemers het allen uitermate naar hun zin hadden gehad. Verder wees hij op de uitstekende relatie tussen damvereniging en gemeente.

Alex Mathijsen deelde hierna twee damtechnische prijzen uit. Martijn de Leeuw kreeg de prijs voor de beste partij van het toernooi. Het was zijn partij tegen Ricardo Prins uit de vierde ronde. Maarten de With kreeg de combinatieprijs. Hij zet de binding 22-24 op het bord. Een kettingstelling was niet mogelijk voor tegenstander Geoffrey de la Fonteyne. De Fries verdwaalde in het combinatieweb. Het gebeurde in ronde zes.

Hierna was het de beurt aan arbiter Francis Huijsen. Zij had de eer om de eindstand wereldkundig te maken. Het podium werd gevormd door kampioen Rik Verboon, runner-up Martijn de Leeuw en nummer drie Heike Verheul. De vierde grote smaakmaker van het toernooi Thijs van den Broek viel op weerstandspunten net buiten de prijzen.

Rik Verboon en Martijn de Leeuw hebben het recht op een EK-ticket verworven. Martijn verdiende met zijn prestatie meteen een NK-finaleticket voor de editie van 2007.

Als laatste kreeg Rik Verboon namens de deelnemers het woord. De kampioen vertelde dat hij het een prachtig toernooi had gevonden. Ook had hij erg genoten van de nevenactiviteiten.

Om twee uur precies sloot voorzitter Joop Hendriksen de sluitingsceremonie en kon iedereen aan de terugreis naar huis beginnen. In het gezellige Koelhuis was vanzelfsprekend nog gelegenheid om een afzakkertje te nemen.