Holthuus en Borgwal winnen ONS schooldamkampioenschap

Damvereniging VBI organiseert jaarlijks op een aantal woensdagmiddagen in november het ONS schooldamkampioenschap van Lingewaard. Er zijn altijd twee toernooien: een voor schoolteams en een voor individuele scholieren. En binnen die twee toernooien zijn er weer aparte prijzen voor groep 5-6 en groep 7-8.

’t Holthuus was dit jaar heel succesvol. Het tweede team werd kampioen in groep 5-6, terwijl het eerste team de derde prijs in de wacht sleepte. Abacus deed mee met maar liefst vijf teams. Het vijfde team werd knap tweede. De Borgwal uit Bemmel sloeg op dezelfde manier toe in groep 7-8. Het eerste team veroverde goud door alle wedstrijden te winnen en het derde team won het brons. Het zilver was hier voor De Boemerang.

Maar liefst 36 kinderen waren op het ONS persoonlijk schooldamtoernooi afgekomen. In groep 5-7 deden 17 kinderen mee. Raf Neuhuis behaalde de eerste plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden, gevold door Felten Glaser die 10 punten bij elkaar speelde. Een mooie derde plaats was er voor Zep van Zwaaij en Thijs Engels met 8 punten uit 7 wedstrijden. In groep7-8 was Tijmen Derksen overduidelijk de sterkste door van zijn 7 partijen er maar liefst 6 te winnen en een gelijkspel. Mertcan Yazici behaalde de tweede plaats met 11 punten gevolgd door Tygo Visser met 10 punten.