In Memoriam Henk Kemperman

door Remco Vredenberg

Maandag 2 september is Henk Kemperman op 74-jarige leeftijd overleden. De damwereld en Damvereniging VBI hebben hiermee veel damgeschiedenis verloren. Henk heeft veel betekend voor de club waar hij zestig jaar lid van is geweest.

Hij heeft jarenlang in het eerste team van Damvereniging Huissen gezeten en heeft daar vele successen geboekt. De ”echte Huissenaar” maakte ook onderdeel uit van het kampioensteam van 1968. Een mooie overwinning van hem die zelfs de landelijke pers heeft gehaald, was tegen Andreas Kuyken. Het was een botsing van het moderne flankspel versus het subtiele klassieke spel van Henk.

Ook heeft Henk zich ingezet voor de jeugd. Samen met zijn vrouw Teunie zorgde hij voor de jaarlijke afsluiting van het jeugdseizoen door met de hele jeugd van Damvereging Huissen te gaan barbequen. Ikzelf heb daar nog erg leuke herinneringen aan.

Op latere leeftijd speelde Henk altijd mee met het derde team van Damvereniging VBI. Hij zorgde voor ervaring in het verder jeugdigde team. Ook weer niet zonder resultaat. De sterke Yuri Lagoda werd door Henk combinatief verslagen.

Op persoonlijke titel heeft hij voornamelijk bij de jeugd erg sprekende resultaten geboekt. Hij werd twee keer vice Nederlands kampioen bij de junioren.

Wij wensen Teunie, Mark en Ferry veel sterkte met het verwerken van dit verlies.