Jeugd Damverening VBI ook succesvol bij schooldammen

Welpenteam Jozefschool geplaatst voor nationale finale

Nadat de spelertjes van de Jozefschool al goed voor de dag waren gekomen in het Gelders kampioenschap gingen ze vol goede moed naar Lunteren om deel te nemen aan de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Het beloofde een zware strijd te worden, want slechts drie van de negen scholen mochten door naar het kampioenschap van Nederland.

De Huissenaren hadden een voortreffelijke start. In de eerste ronde werd een 6-2 overwinning behaald tegen de Dr. H. Bavinckschool uit Haarlem. Luka en Todor Wissink wonnen hun partijen. Tessa Aleven kon een betere stand niet tot winst brengen en ook Sem Derksen haalde remise.
In de tweede ronde werd met 5-3 gewonnen van de sterke Beatrixschool uit Lunteren. Ook de derde ronde, tegen basisschool De Ark uit Heemstede, die op dat moment mede bovenaan stond, leverde een overwinning op. De vierde ronde bracht de eerste teleurstelling. Tegen De Dolfijn 1 uit Heino, de latere winnaar van de tweede prijs, werd onnodig verloren. Na deze tegenslag wist het team zich gelukkig weer te herstellen. Het tweede team van De Dolfijn werd met 6-2 verslagen. Tegen de Eben-Haëzerschool uit Huizen ging het opnieuw goed: 6-2. Tegen De Schakel uit Rotscherhaule werd het zelfs 7-1.
Door deze goede prestaties stond de Jozefschool voor de laatste ronde op de tweede plaats. Ze konden kampioen worden als ze in de laatste ronde van de Nederwoud uit Lunteren zouden winnen. Het had er alle schijn van dat dit zou lukken. Maar door uiteindelijke 5-3 nederlaag werd de Jozefschool terugverwezen naar de derde plaats. Deelname aan het kampioenschap van Nederland was echter veiliggesteld.
080517hfschooldammenjozefschool.gif Gezien het goede spel in deze halve finale behoort een goede klassering in de finale tot de mogelijkheden. Opvallend was, na zijn teleurstellende optreden in de halve finale van de persoonlijke kampioenschappen, het goede en verzorgde spel van Luka Wissink. Aan het eerste bord stond hij slechts een keer remise toe. Met 15 uit 8 werd hij topscorer van het team. Tessa Aleven (tweede bord) en Todor Wissink deden het ook uitstekend. Zij behaalden 11 punten. Sem Derksen haalde 6 punten, maar als hij zijn kansen beter weet te verzilveren, zal hij het in de finale beter doen.
Op 14 juni moeten de kinderen hun kansen verdedigen in het kampioenschap van Nederland.