Jeugdkampioenen van Huissen 2011

Na een lang en spannend seizoen werden eind juni de jeugdkampioenen van Huissen gehuldigd. Op de slotavond van het seizoen werd eerst een ludiek toernooi afgewerkt.  Daarna reikten de jeugdleiders van Damvereniging VBI per categorie de diverse kampioensbekers uit.

De deelnemers werden tijdens het ludieke toernooi steeds  geplaagd met aangepaste spelregels, als achteruit slaan is vanaf nu verboden; of: je tegenstander mag twee keer achter elkaar zetten: of: je tegenstander mag er een schijf bijzetten of weghalen. Na al dat geplaag was het tijd de felbegeerde bekers uit te reiken. Er waren diverse prijzen in diverse categorieën. Ouders, maar ook broertjes en zusjes en anderen waren naar ’t Koelhuis gekomen om de kampioenen en prijswinaars  te bewonderen.

Kampioen van Huissen 2011 in de hoogste categorie werd Lisa Aleven. Zij bleef ongeslagen. In de categorie enigszins gevorderd ging Simon Kruit met de eer strijken. In de categorie beginners werd Thom Nas kampioen.

De groep enigszins gevorderden deed deze slotavond ook eens nog examen. Geslaagd voor het diploma Wiersma wit: David Slob, Berkaan Durmus, Lucca Jan Bergamin, Jochem van den Brink, Simon Kruit (met lof, nul fouten!). Geslaagd voor het diploma Wiersma zwart: Jordy van Sommeren.

Eind augustus begint het nieuwe seizoen. De jeugdclubavond van Damverening VBI is elke donderdag van 19:00 uur tot 20:00 uur. Daarnaast krijgt talentvolle jeugd elke eerste en laatste maandagavond les van gediplomeerde toptrainers via het Damcollege Oost-Betuwe.