Jeugdkampioenen!

Lisa Aleven kampioen van Gelderland-Zuid bij de pupillen.
Todor Wissink kampioen van Gelderland-Zuid bij de welpen.

DeZ Culemborg opende het jaar 2010 al vroeg door het welpen- en pupillenkampioenschap van Gelderland-Zuid te organiseren. Het pupillentoernooi was ook belangrijk in verband met plaatsing voor het kampioenschap van Gelderland. Damvereniging VBI deed het uitstekend, want in beide categorieën werd de titel veroverd.
Lisa Aleven, als kampioene van Nederland al geplaatst voor het NK meisjes, bleef ook alle jongens voor en werd fraai kampioen bij de pupillen. Todor Wissink speelde een sterk toernooi en werd verdiend kampioen bij de welpen.
Zowel Lisa als Todor kende een kleine inzinking, maar beiden wisten die te boven te komen met wat geluk maar vooral door een sterke wedstrijdmentaliteit.
Sil Spieard had maar één doel: zich plaatsen voor het kampioenschap van Gelderland. Hij slaagde daarin door goed en geconcentreerd spel. Hij deed zelfs tot de laatste ronde mee om de ereplaatsen. Sem Derksen plaatste zich net niet voor de Gelderse finale, maar hij mag nog hopen op een vrije plaats.
Tessa Aleven kon als eerstejaarspupil al goed meekomen en plaatste zich bijna moeiteloos voor de Gelderse finale algemeen. Ze verloor slechts één partij. Tessa komt eraan!
Linn Peters en Rick Meeuwsen deden het ook goed. Zij waren soms nog wat wisselvallig, maar beiden speelden vaak goed geconcentreerd en gebruikten de tijd goed om het juiste plan te vinden. Veelbelovend!
Daymian van Sommeren speelde een uitstekend toernooi. Hij werd sterk zesde, maar hij was al geplaatst. Luka Wissink, ook al geplaatst, speelde goed en soms zelfs sterk, maar soms wat al te zorgeloos.
De jongste jeugd van Damvereniging VBI behoort tot de sterkste van Gelderland Zuid, zo werd duidelijk. Eind januari moet ook blijken of ze tot de sterkste van Gelderland behoort…