JeurissenJanssen NK pupillen een groot succes

Het JeurissenJanssen Nederlands Kampioenschap dammen voor pupillen werd van 28 april tot 3 mei gehouden in het Huissense Koelhuis. Damvereniging VBI tekende voor de organisatie.
Aan het kampioenschap pupillen nemen spelers deel van 11-13 jaar. Er waren twee Huissense deelnemers, Lisa Aleven en Pepijn van den Brink. Pepijn presteerde uitstekend. Hij behaalde na een spannende strijd de vierde plaats. Lisa is van de jongste jaargang en het was al een hele prestatie voor haar om zich voor deze finale te plaatsen. Ze scoorde toch vier punten en behaalde daarmee de zeventiende plaats.
Winnaar werd Arwin Lammers uit Ede. Tweede werd Gilles Yeung uit Amsterdam en Alex Ketelaars uit  Soest legde beslag op de derde plaats. Alle drie mogen zij in augustus deelnemen aan de Europese jeugdkampioenschappen.
Het gemeentebestuur gaf blijk van zijn belangstelling. Bij de opening was wethouder Joosten aanwezig en burgemeester De Vries was er bij de sluiting. Hij memoreerde de inzet van de damvereniging en als blijk van waardering had hij voor elke deelnemer een presentje meegenomen.

Alles over dit JeurissenJanssen NK pupillen 2008 is te vinden via de link NK pupillen 2008 in het linker menu.