Leden Damvereniging VBI plaatsen zich voor NK sneldammen

Vier jeugdleden en twee senioren wisten zich zaterdag in Almen via het Gelders kampioenschap te plaatsen voor het NK sneldammen: Pepijn van den Brink (junioren); Lisa Aleven (aspiranten); Tessa Aleven (pupillen); Cas Aleven (welpen); Remco Vredenberg (categorie B) en Rik Keurentjes (categorie A). Rik werd kampioen van Gelderland.

Bij de junioren was vanaf het begin duidelijk dat Pepijn zich plaatste, de vraag was of hij de titel zou veroveren. Net niet. Weliswaar hield hij Jan Groenendijk op remise, maar hij verloor uiteindelijk één partij: van de uiteindelijke kampioen Arwin Lammers.

Lisa kon zich prima handhaven bij de top vijf bij de aspiranten. Tessa kwam bij de pupillen wat moeizaam op gang, maar wist zich met een sterke eindsprint toch nog makkelijk te plaatsen.
Voor de pas zevenjarige Cas duurde het toernooi te lang. Op de helft van het toernooi stond hij sterk op een fraaie derde plaats, maar toen sloeg de vermoeidheid toe en zakte hij ver terug. Na goed eten en drinken kwam de schwung terug en plaatste hij zich prachtig als vijfde van Gelderland voor het NK.

Bij de senioren werd Rik na een spannende strijd met Marcel Knipper en Jochem Zweerink kampioen van Gelderland. Remco Vredenberg – toevallig aanwezig als chauffeur voor de jeugd – plaatste en passant even voor het NK in de categorie B. Hij veroverde het brons.

Alle uitslagen en standen via de GDB