Leden van Damvereniging VBI actief in Delft

Elk jaar wordt in Delft het grootse DUWO damfestijn gehouden. Damvereniging VBI was dit jaar vertegenwoordigd met 16 deelnemers. Dat was een van de grootste afvaardigingen. Met 6 geldprijzen en 5 bekers scoorden zij uitstekend in een veld van 100 dammers.
Bij de jongste groep, de welpen behaalde Gérard Straatman een fraaie tweede plaats. Bij de jongens pupillen werd Wout Aleven tweede, Richard van Kempen derde en Max van de Ven vierde. Bij de meisjespupillen werd Elle Straatman derde. De leeftijdsgroep boven de pupillen wordt gevormd door de aspiranten. Dirk Joosten won de E-groep en Willem Hoek werd tweede in de D-groep.
Bij de senioren werd Rob Schrooten winnaar van de C-groep. Jo ten Westeneind en Coen Donders behaalden respectievelijk de 12e en 14e plaats. In de B-groep werd Joost Hendriksen vierde en Jo Weijman elfde.
Er was ook een Grootmeesters (A-) groep met 14 deelnemers. Geert van Aalten liet nog eens zien dat hij voor iedere speler een gevreesde tegenstander is. Hij behaalde hier een fraaie vierde plaats door onder anderen regerend nationaal kampioen Kees Thijssen en oud- wereldkampioenen Guntis Valneris en Anatoli Gantwarg achter zich te laten.
Eerder had VBI-lid Guntis Valneris het alternatieve wereldkampioenschap met gewijzigde telling gewonnen van de officiële wereldkampioen Alexei Tzizjov.
Een laatste succesje was er voor Piet Driessen. Hij werd tweede bij de mannenrecreanten (G-groep).