Leen neemt afscheid

Leen de Rooij is verhuisd naar Heerlen en neemt dus afscheid van Damvereniging VBI. Afgelopen donderdag kwam hij voor het laatst op de clubavond. In de zestien jaar dat hij lid was heeft hij veel, heel veel gedaan voor de vereniging. Voorzitter Willem Hoek haalde dit bijzondere lid nog even voor het voetlicht en overhandigde hem een klein cadeau. Leen zelf stuurde de volgende tekst voor de site.

Mijn tijd als lid van de prachtige damclub VBI zit erop. Op donderdag 17 augustus heb ik voor de laatste keer de clubavond bezocht. Helaas viel mijn afscheid in de vakantietijd en kon ik de meeste van de leden niet de hand drukken.

Daarom wil ik jullie allemaal ook langs deze weg bedanken. In de 16 jaar dat ik lid was in Huissen heb ik een prachtige damtijd gehad. De onderlinge clubcompetitie is sterker bezet dan weer ook, met topspelers die in de Ereklasse meedoen. Maar ook met spelers van mijn eigen niveau heb ik prachtige duels uitgevochten. Ik heb een flink aantal jaren in het tweede team meegespeeld en op eigen verzoek ook een paar jaar in het derde. Helaas lukte het me het laatste jaar niet meer om mijn bijdrage te leveren aan de landelijke competitie.

Een groot aantal jaren heb ik me kunnen inzetten voor het trainen van jeugdleden. Wel was het frustrerend dat er uiteindelijk zoveel jongelui afvallen, omdat ze geboeid worden door andere bezigheden. Maar als ik dan een speler uit eigen ‘kweek’ als Dirk Joosten zie spelen, vervult me dat toch met trots.

Op een damclub kom je vooral om te dammen, maar in Huissen heb ik met sommigen toch een meer dan zakelijke relatie kunnen opbouwen. Ik denk dan aan mijn generatiegenoten Joop Hendriksen, Jo ten Westeneind en Jo Weijman.
Met veel dankbaarheid denk ik aan de vriendschap die is ontstaan tussen mij en Paul Visser. In de moeilijke ogenblikken, die ik helaas in de afgelopen periode een aantal malen heb gekend, hebben Paul en Aria mij voortreffelijk opgevangen. Ik ben hen daarvoor heel dankbaar. Hoe verschillend van karakter we ook mogen zijn, we voelen elkaar uitstekend aan, zelfs zonder woorden. Onze vriendschap zal blijven bestaan.

Ik wens jullie allemaal veel voorspoed en veel damgenot. Laten we hopen dat Damvereniging VBI nog vele jaren tot de topclubs van Nederland zal blijven behoren.

Een hartelijke groet, met enige weemoed.
Leen de Rooij