Lisa Aleven tweede van Nederland

Bij het voorstellen van de deelneemsters tijdens de openingsceremonie van het NK aspiranten meisjes in Lunteren was Lisa Aleven duidelijk: ‘Ik ben hier om eerste te worden’. Dat getuigt van lef en zelfvertrouwen. Lisa beschouwde zich als titelfavoriete en kwam daar rond voor uit. Knap!

Zij slaagde uiteindelijk niet in haar missie. Na een intensieve week dammen scoorde Lisa 13 punten, twee minder dan de uiteindelijke kampioene Gerlinda Schaafsma, de plaatselijke favoriete en – eerlijk is eerlijk – ook daadwerkelijk de sterkste.
Al snel was duidelijk dat het titelgevecht zou worden tussen de Huissense en de Lunterse. Tot enkele ronden voor het einde wisten beide meiden alle partijen te winnen. Lisa verspeelde een punt tegen Hannah Hoogenraad. In een gewonnen stand maakte zij een fout en kom met moeite nog de remisehaven bereiken. In het duel met Gerlinda kon Lisa de opgelopen schade repareren, maar ze moest uiteindelijk tot het uiterste gaan om haar tegenstandster op remise te houden. De strijd was hiermee in feite beslist.

Lisa werd uiteindelijk fraai tweede en plaatste zich daarmee voor het Europees kampioenschap in Polen en het wereldkampioenschap in Frankrijk.