Lotte Aleven tiende op EK meisjes

060821lotte.gifHet Europese jeugdkampioenschap dammen 2006 werd in Tallinn (Estland) gehouden. Van Damvereniging VBI nam Lotte Aleven deel in de categorie meisjes pupillen. Zij had het recht op deelname afgedwongen doordat zij eerder dit jaar het nationale kampioenschap in deze klasse veroverde.

In de pupillenklasse spelen de dammers van 11 tot en met 13 jaar en deze klassen bestaat dus uit drie leeftijdsjaren. Lotte speelt dit jaar voor het eerst bij de pupillen en er kon dus niet worden verwacht dat zij in dit internationale gezelschap een topklassering zou bereiken.

Niettemin ging zij heel goed van start met een remise tegen de Poolse Arleta Flisikowska en winst tegen Natalia Waal uit Duitsland. Vervolgens lootte zij tegen sterkere tegenstandsters. Zij moest verlies incasseren tegen Ieva Brantevica uit Letland, maar speelde weer remise tegen Sabina Kovalevskaya uit Litouwen. Dat betekende vier punten uit vier wedstrijden. Er volgde weer een remise, nu tegen de Poolse Anna Wisniewska, maar vervolgens kwam er weer een winstpartij op het bord tegen Manon Bechiau uit Frankrijk. De latere nummers twee en zes van het klassement Silvia Markovtsy uit Ukraine en Elvia Sober uit Estland bleken een maatje te groot maar Lotte hersteld zich door in de laatste ronde van landgenote Agnieta Habben Jansen te winnen.

Uiteindelijk scoorde Lotte met drie winstpartijen, drie keer verlies en drie keer remise 9 punten. Dat was goed voor de tiende plaats in een veld van 21 speelsters. De drie tegenstandsters waarvan zij verloor en twee van de drie remises zullen er het volgend jaar niet meer bij zijn omdat zij doorgaan naar de hogere leeftijdsklasse. Dat betekent dat Lotte met enig vertrouwen het komende seizoen tegemoet kan gaan.