Lotte Aleven wint JeurissenJanssen schooldamkampioenschap individueel

Woensdag 16 november werd het JeurissenJanssen persoonlijk damkampioenschap van de gemeente Lingewaard voor het basisonderwijs georganiseerd. De 30 deelnemers maakten het tot het eind toe ongekend spannend.

Onderbouw

De vierde plaats bij de onderbouw ging naar Lisa Aleven. Milan Roelofs ging aan de haal met de derde plaats. Dit mag met recht een puike prestatie heten, omdat Milan nog geen lid is van de damvereniging. De tweede plaats ging naar Gerard Straatman. Gerard, die net als Lisa Aleven al een jaar aan het dammen is, had net een puntje te weinig voor het hoogste schavot. De verrassende kampioen bij de onderbouw luistert naar de naam Sil Spieard. Sil speelde de hele middag heel geconcentreerd en het kampioenschap was dan ook meer dan terecht. Hij zit pas in groep 5 en mag zijn titel volgend jaar dus nog verdedigen.

schooldammen2.gifBovenbouw

Bij de bovenbouw, waar de clubdammers alle hoogste rangen opeisten, was er een enorme strijd om de derde plaats. Edith Rap, Wencke Standhardt en Rodee Buist maakten in de voorlaatste ronde alledrie nog kans. Rodee stond aan het begin van de laatste ronde nog derde, maar verloor van Lotte Aleven. Edith Rap profiteerde van dit verlies en werd daarmee derde. Wencke Standhardt ging Rodee ook nog voorbij en werd vierde. Al vroeg in de middag werd het duidelijk dat Pepijn v.d. Brink en Lotte Aleven samen gingen uitmaken wie er eerste en tweede ging worden. De concurrentie werd tot de laatste ronde zonder pardon opzij geschoven en alleen in de derde ronde, toen ze tegen elkaar speelden, werd er door beiden een puntje gemorst. Lotte verwees Pepijn via een sneldampartij in de barrage naar de tweede plaats. Lotte zit in groep 7 mag haar titel volgend jaar nog verdedigen.