Nationaal kampioenschap dammen voor pupillen in Huissen

Damvereniging Heijting Huissen is met de Koninklijke Nederlandse Dam Bond overeengekomen dat de finale van het nationale kampioenschap voor pupillen dit jaar in Huissen wordt verspeeld. Pupillen zijn de dammers, die jonger zijn dan 14 jaar.

In totaal zullen aan het kampioenschap 18 spelers of speelsters deelnemen. In de periode tot half april worden de verschillende voorronden en de halve finales gespeeld op diverse plaatsen in Nederland. Het kampioenschap wordt gehouden in ’t Koelhuis van 1 t.m. 5 mei a.s.

De eerste voorronde voor dit kampioenschap was het kampioenschap van het district Gelderland-Zuid. Door hun goede resultaten in het vorige seizoen waren Pepijn van den Brink en Wout Aleven al geplaatst voor de volgende ronde. Niettemin speelde Pepijn in de voorronde mee. Dat was niet zonder succes, want hij werd kampioen.

Voor de volgende ronde plaatsten zich ook nog Lotte Aleven, Edith Rap en Richard Kempen.

De volgende ronde is de Gelderse finale, die op 11 februari wordt gespeeld. Daarna wordt in de landelijke halve finales uiteindelijk de samenstelling van de finale bepaald.

Met Pepijn van den Brink en Lotte en Wout en Aleven heeft Heijting Huissen enkele kanshebbers om de finale te bereiken. In elk geval heeft de organiserende vereniging het recht om één deelnemer of deelneemster voor de finale aan te wijzen.