NK-schooldammen groot succes voor basisschool De Borgwal te Bemmel

Het damteam van basisschool De Borgwal uit Bemmel veroverde 24 mei de 13e plaats bij het Kampioenschap van Nederland in Heerhugowaard! De spelers van het team zijn Ménou Koen, Maurits Boot, Ruben Derksen en Jon de Wit. Zij leverden een geweldige prestatie, want de beste 18 schooldamteams streden in Heerhugowaard voor het Nederlands kampioenschap. Ménou, Maurits, Jon en Ruben mogen dan ook beretrots zijn op hun prestatie!

Het niveau tijdens de finale was erg hoog en er werden dan ook veel bloedstollende partijen gespeeld. Ons damteam heeft van de 9 partijen die zij speelden er 6 remise gespeeld, 1 gewonnen en maar 2, met het kleinst mogelijk verschil, verloren waardoor zij uiteindelijk op de 13e plaats zijn geëindigd. Dat ons damteam een prestatie van formaat heeft geleverd blijkt wel uit het feit dat zij evenveel punten hebben behaald als de nummer 8 van de ranglijst en maar 2 punten achter de uiteindelijke nummer 5 zijn geëindigd.

Het merendeel van de aanwezige scholen krijgt al jaren wekelijks damles op school en ons damteam is pas sinds 3,5 maand actief gaan dammen bij damvereniging VBI te Huissen. Volgens Jos Lamers van damvereniging VBI te Huissen, die tijdens de finale in Heerhugowaard onze coach was, zit er veel potentieel in het team en moeten zij vooral doorgaan met dammen. Jos, bedankt voor je aanwezigheid en het coachen van het damteam en hopelijk kun jij ze volgend jaar, samen met Piet, Geert en de andere damleraren, opnieuw naar de finale van het NK-schooldammen leiden!

Het was een onvergetelijke finaledag voor ons damteam. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren: Hét Gemeentenieuws, BEMAP Houtmeel B.V., Hgs Beheer B.V. (Home Garden Shop), Frans Knorth Makelaardij, Verfcentrum en Schildersbedrijf Harry Mattijssen, Huisman Sport 2000 Huissen, Dierenspeciaalzaak De Bok, Tweewielerspeciaalzaak Hermans, Plaza Polly, Veja Bloemenshops, Marskramer Bemmel, Boekhandel Polman, Ami Kappers Bemmel/Elst, Autobedrijf Wouter Hageman B.V., Albert Heijn Bemmel, BP De Houthakker, TV Lingewaard, Bruna en DA Van Appeldoorn Bemmel en de Gemeente Lingewaard.
Deze finaleplaats van ons damteam is een enorme stimulans voor het schooldammen in de regio en wij hopen dan ook dat het team volgend jaar opnieuw mag rekenen op onze huidige en eventueel nieuwe sponsoren (zowel bedrijven als particulieren die de damsport een warm hart toedragen). Voor meer informatie over sponsoring van het damteam kunt u een mail sturen naar: [email protected].

Sponsoren, namens Ménou, Maurits, Jon en Ruben enorm bedankt voor het sponsoren van deze onvergetelijke dag! Daarnaast willen wij alle leerkrachten, kinderen en ouders van bassischool De Borgwal, alle overige geïnteresseerden en mevrouw Schuurmans-Wijdeven (burgemeester gemeente Lingewaard) bedanken voor hun steun.

Zondag 1 juni was ons damteam te gast bij TV Lingewaard voor een live interview met beelden van de finale NK-schooldammen. Deze uitzending is terug te zien op de website van TV Lingewaard www.lingewaardlokaal.tv onder de button televisie gemist.
Voor meer informatie over het team, het (school)dammen bij VBI en de finale NK-schooldammen verwijzen wij u graag naar www.facebook.com/SchooldammenDeBorgwal, www.dvvbi.nl en www.damclub-sna.nl/index.php/toernooien/nk-schooldammen-welpen-2014