Ouders tijdens het NK

080429_3.gifNalinie en Dick van IJzendoorn begeleiden hun zoon Martijn al jaren bij het dammen. Ze zijn nog vol van het EK in Sint-Petersburg waar Martijn vorig jaar Europees kampioen bij de welpen werd. Moeder Nalinie: ‘Een fantastische ervaring voor Martijn en ook voor ons. Martijn is heel ambitieus en wil graag een topdammer worden’. Vader Dick zet zich in voor de jeugdafdeling van VELO in Wateringen. Elke maand rijdt hij een groep jeugddammers naar de centrale training in Reeuwijk. Gelukkig groeit de jeugdafdeling de laatste jaren, maar het valt niet mee om de kinderen bij de vereniging vast te houden.

080429_2.gif Folina Werkman heeft in Lathum een stacaravan gehuurd tijdens het NK. Ze werkt in het onderwijs en is deze week vrij. Haar man komt dinsdagavond. Haar zoon Thimo speelt mee. In het kleine dorp Opeinde zijn er niet veel mogelijkheden voor de damsport. Er is maar één persoon die zich met de jeugd bezighoudt. Daarom is het bijzonder dat er toch twee deelnemers uit het Friese dorp deelnemen, Thimo en zijn vriend Hidde Hoekman.
080429_4.gifGelukkig is Drachten dichtbij en daar traint Gabriël Heerema de jeugd. Die heeft de jongens klaargestoomd voor het NK pupillen. Ook van Tjalling Goedemoed hebben ze een aantal lessen gehad. In de tweede ronde loten de beide vrienden/rivalen tegen elkaar. Zoals altijd zijn ze aan elkaar gewaagd. Uitslag: remise.