Pepijn deed het aardig in het NK sneldammen

Pepijn van den Brink heeft zaterdag 17 juni in Heino een verdienstelijk resultaat gehaald bij het Nederlands Kampioenschap sneldammen voor pupillen.
’s Morgens werd de halve finale gespeeld. Pepijn verloor zijn eerste partij tegen Rik Verboom die vorige maand in Huissen nog tot nationaal kampioen werd gekroond. In de tweede partij herstelde Pepijn zich door van Thijs Alderliesten te winnen. Na een puntendeling in de derde partij ging de Huissenaar in een gewonnen positie in de vierde ronde tegen C. Blaauw door de klok. Hiermee waren de kansen voor een finaleplaats verkeken. In slotpartij ging het ondanks twee schijven versprong toch nog mis. Een fraaie combinatie werd Pepijn fataal en hij moest de punten alsnog aan de tegenstander laten.
Zodoende belandde Pepijn in de derde finalegroep die s’middags werd afgewerkt. Pepijn, die inmiddels aardig warm gedraaid, speelde goed en scoorde 10 punten. Dat was net niet voldoende voor de eerste plaats in deze groep. Maar met deze gedeelde tweede plaats kan Pepijn van den Brink terug kijken op een goed debuut op dit sneldamkampioenschap bij de pupillen. Kampioen van Nederland bij de pupillen werd verrassend Thijs van der Broek uit Tilburg voor Michiel Torn uit Vlaardingen.