Pim Meurs derde bij het EK en GMI

Bij het Europees kampioenschap dammen in het Poolse Zakopane heeft Pim Meurs beslag gelegd op de derde plaats. In een gezelschap van wereldtoppers, waaronder vier oud-wereldkampioenen, behaalde hij zijn eerste podiumplaats in een groot internationaal toernooi.

Zijn nog korte maar indrukwekkende carrière telt al wel het jeugdwereldkampioenschap in 2006 en dit jaar veroverde hij voor het eerst een ereplaats bij het Nederlands kampioenschap, waar hij eveneens op de derde plaats eindigde. In dit Europees kampioenschap wist Pim drie van de negen partijen en te winnen en hij eindigde daarmee één punt achter de winnaar Georgiev.

Door dit resultaat behaalde Pim  tevens de titel van Internationaal grootmeester en het recht op een directe plaats in het wereldkampioenschap dat volgend jaar in Nederland wordt gespeeld.

De 22-jarige Pim Meurs speelt zijn derde seizoen bij Damvereniging VBI. Hij is nu de zesde internationaal grootmeester in de Huissense hoofdmacht.

Behalve Pim Meurs  speelden nog twee leden van Damvereniging VBI mee in dit Europese kampioenschap. De vorige Europees kampioen Guntis Valneris en Nederlands kampioen Alexander Baljakin legden met één punt achter Pim Meurs beslag op de 10e en 11e plaats.

Uitslagen, standen en partijen EK: EK 2010