Prijsuitreiking jeugdkampioenen 2021

Het afgelopen anderhalf jaar lag het damseizoen voor de jeugd van Damvereniging VBI regelmatig stil door corona. Toch werd er, tussen de coronapieken door, geestdriftig gedamd. Veel jeugdleden deden mee aan de digitale clubavond via internet. Maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk en gezellig.

We konden het seizoen ondanks alles mooi afsluiten met de prijsuitreiking aan de diverse winnaars.

Ook dit jaar hadden we weer een leuk toernooi bij de beginners. Zij mochten tien gratis lessen volgen. De prijzen gingen onder anderen naar Fabian Doezejager en Scott Balk.

Kampioen van Lingewaard bij de junioren werd Fleur Kruysmulder. Tweede werd Ruben Kant en de derde prijs ging naar Linsey van Leeuwen. Dus een sterke vertegenwoordiging van talentvolle meiden. Ruben werd winnaar van de bekercompetitie en Cas Schaapveld won de zetjescompetitie.

Bij de welpen werd Kaiden van ’t Hullenaar eerste. Tweede werd Tijmen van Veen en derde Fedde Schaapveld. Kaiden, Tijmen en Fabian gaan door naar de groep junioren en gaan strijden voor een plaats in het derde team van Damvereniging Huissen VBI. Fedde gaat ons helaas verlaten. Hij gaat als talent naar de jeugd van Vitesse.

Door de corona kwamen veel damavonden te vervallen. Daarom is besloten om de hele zomer door te gaan met dammen. Iedere donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.15 uur zijn de kinderen welkom in ‘ t Koelhuis. Je hoef geen lid te zijn om deze (gratis) damlessen te kunnen volgen.

Piet Verhaegh
Jeugdleider Damvereniging VBI