Provinciaal damteam boekt een geflatteerde zege

door Leen de Rooij

De overwinning van het eerste provinciale damteam tegen WDV kwam veel moeizamer tot stand dan de 13-3 eindstand doet vermoeden.

Weliswaar gaf topspeler Geert van Aalten het goede voorbeeld door in een goede stand een drie om drie- doorbraak te nemen en volgde Remco Vredenberg het goede voorbeeld door een gunstige hekstelling tot winst te voeren, maar op dat moment stonden er liefst drie Huissense spelers een stuk slechter.
Leen de Rooij nam een mooie, maar veel te dure doorbraak, die niet meer dan remise opleverde. Jan van Loenen zette zijn tegenstander vanaf het begin het mes op de keel. Hij wist de winst binnen te halen. Emiel Leijser daarentegen stond onder zware druk en moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. In tijdnood beging zijn tegenstander echter een grote blunder, waardoor Emiel zelfs nog de winst kon pakken. Op dat moment kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Huissenaren. Zowel Arno Arends als Jo Weijman stond een schijf achter. Met een lichte combinatie wist Arno de stand gelijk te trekken. Jo Weijman kon ten koste van twee stukken doorbreken op de lange vleugel en ook hij kon een puntje aan het totaal toevoegen. De partij van Joost Hendriksen aan het eerste bord was lange tijd onduidelijk. In de tijdnoodfase wist Joost de omsingeling sluitend te maken en kon ook hij gefeliciteerd worden.

Op 24 januari wacht de Huissenaren de zware wedstrijd tegen Wageningen. VBI staat slechts een punt voor op de toekomstige tegenstander en het belooft dus een zware strijd te worden. De winnaar kan dan langzamerhand gaan denken aan een kampioensfeestje.