Provinciale eerste team wint ook laatste wedstrijd

Vrijdag 8 maart moest het eerste provinciale team aantreden voor zijn laatste wedstrijd in de gelderse clubcompetitie. De tegenstander was DVV Voorthuizen. Er stond weinig druk op de ketel. De beker was al binnen. Niets zou het team in de weg kunnen staan om er een leuke laatste ‘gezamenlijke’ avond van te maken.

Voor de gelegenheid was er een zaal gehuurd door de ontvangende vereniging Putten zodat iedereen een plaats zou kunnen krijgen die het afgelopen seizoen deel had genomen aan de gelderse competitie. Naar mijn idee is dit een leuk inititiatief. Je ziet namelijk al je oude tegenstanders en  damvrienden terug. Ik kon me dan ook niet van het idee onttrekken dat ik bij een reünie was beland. Misschien een leuk gegeven om ook in de landelijke competitie te introduceren?

Dan de wedstrijd. Jan van Loenen won zijn partij vrij snel tegen Henri van Hierden. Rik Keurentjes had naar mijn smaak een wat dooie partij. Hij kon dan ook niet veel potten breken tegen Erwin van Hierden. Voor het teambelang was dit overigens niet vervelend. Van Hierden is namelijk de beste speler van DVV Voorthuizen en als deze niet wint kan dit alleen maar als positief beschouwt worden. Dan een verrassende uitslag: Emiel wint niet! Emiel heeft elke partij die hij tot nu speelde dit seizoen gewonnen. Helaas moest hij nu genoegen nemen met een punt tegen Jaap van Hierden jr.

Vervolgens een speler die de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Als beloning hiervan en het feit dat zijn inzet en mentaliteit uitstekend is, mocht hij meespelen op het hoogste niveau van Gelderland. Ik heb het natuurlijk over Geert Boogaars. Geert speelde een partij waarin hij veel initiatief toonde maar helaas niet verder kon dan een punt tegen Gert Pol.

Na toch een aantal remises begon de puntenmachine van VBI behoorlijk op stoom te raken. Arno Arends, Remco Vredenberg en Jo Weijman wonnen tegen respectievelijk Alie van de Ruitenbeek, Jan Bloemendaal en Jaap van Hierden sr. De laatste partij was van Geert van Aalten. Hij kwam niet verder dan een punt tegen Aalt van der Kuilen. Ik wil wat zeggen over deze partij, maar dit gaat me boven de pet.

Uiteindelijk kan VBI 1 terugkijken op een mooi seizoen. Elke wedstrijd werd gewonnen. Soms was het met wat geluk. Ik denk aan Harderwijk maar ook aan Winsterswijk en Wageningen. Hoe dan ook er werden in elf wedstrijden 22 punten gepakt en 133 bordpunten.