Spanning ten top in nationale damcompetitie

De spanning blijft te snijden in de ereklasse van de nationale damcompetitie. Damvereniging VBI won zoals verwacht tegen CTD Arnhem. De Huissenaren hadden stilletjes gehoopt dat medekoplopers Hijken en Volendam punten zouden laten liggen tegen Apeldoorn en Van Stigt thans. Die vlieger ging niet op want beide teams wonnen hun wedstrijd.
De 14-6 overwinning van Damvereniging VBI doet vermoeden dat de Huissenaren een gemakkelijk dagje hadden tegen de hekkensluiters uit Arnhem. Niets is minder waar want er werd ongemeen felle tegenstand geboden.

Lange tijd was de situatie onduidelijk, met uitzondering van Alexander Baljakin die er buitengewoon slecht voor stond. Na drie gelijke spelen van Jan Groenendijk, Pepijn van den Brink en Gérard Jansen kwam het klassenverschil tussen beide teams uiteindelijk tot uitdrukking. Joost Hendriksen opende goed en bleef in het middenspel  stabiel. Tegen het einde pakte hij zijn tegenstander in. Johan Krajenbrink bevestigde zijn positie als topscorer in de ereklasse door in een sterke aanvalspartij zijn tegenstander op het einde volledig in te blikken.

Geert van Aalten was  in zijn 400e competitiewedstrijd voor zijn team bijzonder op winst gebrand . Hij kwam goed uit de opening en toen zijn tegenstander in het eindspel een fout maakte liet Geert hem kansloos. Rik Keurentjes maakte een gelijkwaardige remise. Alexander Baljakin verraste vriend en vijand door vanuit een onmogelijke situatie de remisehaven te bereiken. Jos Stokkel stond de hele partij beter maar kon uiteindelijk de winnende variant niet vinden. Guntis Valneris maakt de wedstrijd in stijl af door via een ragfijn eindspel zijn tegenstander te overmeesteren.