Staat ie veilig genoeg?!

Tijdens het sfeervolle evenement ‘Huissen bij Kaarslicht’ zal op twee locaties in het centrum van Huissen een bewaakte fietsenstalling worden aangeboden. Voor slechts 50 cent staat uw fiets veilig EN steunt u de lokale vereniging.|

Actie tegen fietsdiefstal

Jaarlijks worden in Lingewaard in totaal zo’n 250 fietsen gestolen. Tenminste, dit is het aantal aangiften dat gedaan wordt. Het werkelijke aantal is dus hoger! Politie en gemeente Lingewaard vinden dit aantal onacceptabel. Vandaar dat zij een werkgroep hebben samengesteld die actie gaat ondernemen tegen fietsdiefstal.

Bewaakte fietsenstalling tijdens evenementen

Tijdens de Huissense Dag, de Ponymarkt in Bemmel en de Huissense Kermis zijn bewaakte fietsenstallingen aangeboden aan de bezoekers van deze evenementen. Deze fietsenstallingen zijn onderdeel van de aanpak tegen fietsdiefstal. Gezien de positieve effecten van de bewaakte fietsenstallingen is besloten organisatoren van grote evenementen te vragen een bewaakte fietsenstalling te (laten) organiseren.

Huissen bij Kaarslicht

Een van de grote evenementen, die voor de komende tijd op de planning staat, is “Huissen bij Kaarslicht”. Tijdens dit evenement zullen de turnvereniging Horus en de damvereniging VBI Huissen elk de bewaking van een fietsenstalling op zich nemen. De opbrengst van deze stalling komt geheel ten goede aan de vereniging.

Locaties en tijden

Er is gekozen voor twee locaties zodat iedereen de mogelijkheid heeft dicht bij het evenement de fiets veilig te stallen. De bewaakte fietsenstallingen vindt u bij het grasveld op de rotonde op de Stadsdam en op de Helmichstraat ter hoogte van de Molenaarstraat. Beide stallingen zijn geopend van 15.30 uur tot 21.30 uur.