Successen in kersttoernooi Rosmalen

door Joost Hendriksen

Vrijdag 29 december werd er door negen jeugdleden van DV VBI meegedaan aan het kerstdamtoernooi in Rosmalen. Het was een heel gezellig toernooi en verschillende spelers gingen naar huis met een beker.

Bij de welpen had Lisa Aleven zich via de voorronde geplaatst voor groep A en deed het daar uitstekend. Ze won vijf van de zeven partijen en veroverde daarmee knap de derde plaats. Noortje van den Brink en Quint van Onna wisten zich beide te plaatsen voor de groep B ze eindigden allebei op de derde plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden een barrage met versneld tempo moest uitmaken wie van deze twee Huissenaren de beker mee naar huis mocht nemen. Quint trok hierbij aan het langste eind na een spannende wedstrijd. Nicolle Muller moest erg wennen en kon daarom niet voorkomen dat ze in groep C kwam bij de welpen. In de finaleronde werd Nicolle echter scherp en ze won maar liefst zes van haar zeven partijen en behaalde daarmee de eerste prijs in groep C.

Er deden ook vier pupillen mee van DV VBI. Elle Straatman en Ronald Neijenhuis wisten zich te plaatsen voor finalegroep A. Ronald speelde prima, maar greep net naast de derde prijs en moest genoegen nemen met de vierde plaats met een score van 8 punten uit 7 wedstrijden. Elle leek haar kruit verschoten te hebben in de voorronde en eindigde op de voorlaatste plaats in groep A met 2 punten. Petra Radosavjevic en Gérard Straatman kwamen in de finalegroep B bij de pupillen. Petra haalde met 7 punten uit evenveel wedstrijden een mooie vierde plaats. Gérard deed het nog iets beter en haalde maar liefst 11 punten en behaalde hiermee de derde plaats op slechts 1 punt van de winnaar.

Aspirant Dirk Joosten speelde mee in de gecombineerde aspiranten en juniorengroep. Met slechts 1 verliespunt in de voorrondes plaatste Dirk zich voor de finalegroep. Het was een zeer sterke groep met meerdere deelnemers van het Nederlands kampioenschap aspiranten en Dirk behaalde een verdienstelijke derde plaats door 6 punten te scoren uit 5 wedstrijden.