Succesvolle organisatie dubbel NK pupillen 2010

Succesvol ONS dubbel NK dammen georganiseerd door Damvereniging VBI

door Joop Hendriksen

’t Koelhuis te Huissen was de afgelopen week het toneel van het ONS dubbel Nederlands kampioenschap dammen voor pupillen. Van 3 tot 7 mei werd er gestreden om de hoogste titel  voor de leeftijdsgroep van 11-13 jaar. Voor de naam van het evenement  werd getekend door het gelijknamige bureau van accountants en belastingadviseurs.

Bij de meisjes was de organiserende damvereniging VBI vertegenwoordigd met twee leden: de kampioene van vorig jaar, Lisa Aleven en haar zus Tessa. Het lukte Lisa dit jaar niet haar titel te prolongeren. Tegen de zelfde concurrenten als het vorig jaar werd ze nu derde. Dat geeft nog altijd recht op deelname aan de Europees kampioenschap dat begin augustus in Polen wordt georganiseerd. Kampioene werd Michelle de Jong uit Hoogblokland. Tessa Aleven legde beslag op de zesde plaats.

In de categorie algemeen werd de van te voren als favoriet gedoodverfde Martijn van IJzendoorn kampioen. De 13-jarige Martijn is een speler waarvan de damwereld in de toekomst hoogstwaarschijnlijk nog meer zal horen. Hij won al zijn partijen en staat in zijn leeftijdscategorie op eenzame hoogte. Hij speelt het komend seizoen in het eerste team van hoofdklassevereniging Gouda.

Het kampioenschap werd besloten in een geanimeerde bijeenkomst. De prijzen werden uitgereikt door Antoine Freriks van ONS en Johan Haijtink, voorzitter van de KNDB. Beiden complimenteerden de vereniging met de succesvolle organisatie. Johan Krajenbrink, technisch directeur van de KNDB en speler/adviseur van het eerste team van Damvereniging VBI, deelde de prijzen uit voor de mooiste partijen en de mooiste fragmenten. Voorzitter Joop Hendriksen van Damvereniging VBI dankte iedereen die bijgedragen heeft aan het welslagen van het evenement.

Alles over het ONS Dubbel NK pupillen 2010