Tessa Aleven naar Europees kampioenschap

Jeugd Damvereniging komt goed voor de dag op NK welpen

Wie mocht denken dat na de prachtige resultaten van Lotte en Lisa Aleven en van oudere broer Wout, het talent bij de familie Aleven uitgeput was, is bedrogen uitgekomen. Jongste dochter Tessa heeft zich bij het illustere gezelschap gevoegd.

080524tessatweede.gifVan meet af aan trok ze fel van leer. Na twee goede overwinningen moest ze de strijd aanbinden met Michelle de Jong, die als de belangrijkste kanshebber voor de titel gold. In een enerverende partijwist Tessa uiteindelijk door een leuke meerslagfinesse te winnen. In de vierde ronde incasseerde Tessa haar enige nederlaag tegen de latere kampioene Melanie Voskuil uit Lunteren. Even leek de machine te haperen, maar daarna ging Tessa onverdroten verder met drie overwinningen op rij. Concurrente Melanie Voskuil maakte echter geen fouten meer en werd kampioen van Nederland. De strijd om de tweede plaats eindigde echter in het voordeel van Tessa, een voortreffelijke prestatie.
Ook de Michelle Kway, de tweede Huissense deelneemster, deed het goed. Met 9 punten uit 9 wedstrijden en veel weerstandspunten eindigde zij verdienstelijk op de zevende plaats.

Bij het NK algemeen, waaraan alleen jongens deelnamen, ging Daymian van Sommeren uit Angeren, die ook bij damvereniging VBI Huissen speelt, uitstekend van start. Na een nederlaag tegen een van de sterkste deelnemers en een nieuwe overwinning, stond Daymian op een gedeelde derde plaats. Daarna haperde de score. Drie maal achtereen incasseerde hij een nederlaag en in de laatste twee rondes slaagde hij er niet in gewonnen standen in winst om te zetten. Met 8 punten eindigde Daymian uiteindelijk op de negende plaats.

Tessa Aleven, mag samen met haar zus Lotte, die kampioen van Nederland bij de pupillenmeisjes werd, meedoen aan het Europees kampioenschap dat in de eerste week van augustus in Polen wordt gehouden.