Teun en Cas naar NK welpenAfgelopen zaterdag waren de halve finales welpen van Nederland. Teun van den Brink, Cas Aleven, Linsey van Leeuwen, Anna Wouters en Teun Dreise van Damvereniging VBI deden mee in de groep in Tilburg. De coaches Remco en Paul hoopten natuurlijk dat enkele spelers zich zouden plaatsen voor de finale. Dat lukte inderdaad, maar de Huissense deelnemers deden het sowieso uitstekend.
Het doel vooraf was vooral de spelers kennis te laten maken met het spelen van een echt toernooi. Zo werd er gespeeld met een klok en dat was voor sommigen even wennen. Maar het ging goed. Cas en Teun (van den Brink) schoten goed uit de startblokken en deden na drie ronden mee in de top van het klassement. Daarna zakten beiden wat in, maar in de slotfase kwamen ze terug en wisten zij zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. En terecht want ze deden hun uiterste best: zij dachten goed na en gebruikten hun tijd goed.
Maar ook de meiden Linsey en Anna deden het uitstekend: ook zij waren serieus bezig om zo goed mogelijk te spelen. Die meiden komen er wel. Ook Teun (Dreise) deed het goed. Hij kwam wat moeizaam op gang, maar ging gedurende de dag steeds beter spelen.
Het was een nuttige, leuke en leerzame dag in Tilburg, voor zowel de spelers als de begeleiders.