Thijs Rossen en Cas Aleven kampioen van Lingewaard

ONS schooldamkampioenschap 2014

Damvereniging VBI organiseert jaarlijks naast het schooldamkampioenschap van Lingewaard voor teams ook een individueel toernooi voor scholieren. Ook dat kampioenschap wordt financieel mogelijk gemaakt door ONS accountants en belastingadviseurs.

Woensdag 19 november werd als afsluiting van het schooldamkampioenschap van Lingewaard 2014 het persoonlijk kampioenschap gespeeld. Er waren maar liefst 28 deelnemers, 14 deelnemers uit groep 5/6 en toevalligerwijze ook 14 deelnemers van groep 7/8.

Na een spannende strijd wist Thijs Rossen met 10 punten uit 7 wedstrijden de winnaar te worden in groep 5/6, op de hielen  gevold door Billy Bor die met slechts één punt minder, tweede werd, terwijl Morris Kortehoeven met opnieuw één punt minder (8 uit 7) derde werd. Een aparte vermelding is er voor Tygo Visser, die eveneens 8 punten uit 7 wedstrijden scoorde, maar met één weerstandspunt minder dan Morris naar de vierde plaats verwezen werd.

In de hoogste groep wist Cas Aleven ongeslagen te blijven en met 12 punten uit 7 partijen kampioen te worden. De strijd om de tweede plaats was enorm spannend. Danny de Haas legde beslag op deze tweede plaats met 4 weerstandspunten meer dan Ruben Derksen, die derde werd, net vóór Joost Rossen, die evenveel wedstrijdpunten had als Danny en Ruben, maar minder weerstandspunten.

Voor de eerste drie aankomenden in beide groepen was er een mooie beker. Alles bij elkaar een bijzonder geslaagde middag!  De komende weken wordt een start gemaakt met tien gratis lessen voor beginners, waarvoor alle kinderen uitgenodigd worden.