Twee interviewtjes

Kennismaken met Thijs Alderliesten en Wilco van Beest
05040012.gif

Thijs Alderliesten is 12 jaar. Hij woont in Putten en hij is leerling van groep 8 van basisschool Bij de Bron.. Thijs damt bij PDC onder leiding van Hans van der Werfhorst. We stelden hem enkele vragen:

Wat waren je verwachtingen voor dit seizoen?
Ik ben tweedejaars pupil en ik dacht voor de Halve Finale:  Wat zit ik in een sterke groep, daar kom ik vast niet door ! Maar ik had wat geluk want ik won op de klok van de sterke Martijn de Leeuw.

En voor de finale?
Ik verwachtte dat ik niet bij de eerste tien zou komen. Ik sta nu na zeven ronden samen met Pepijn van den Brink op de laatste plaats. Vanmiddag spelen we tegen elkaar “

Nog kansen gemist?
Ja, tegen Heike Verheul combineerde ik, maar ik gaf vervolgens mijn dam weer weg.

Heb je ook andere hobby’s?
Ik doe aan voetballen en speel spelletjes op de computer.

05040013.gif

Wilco van Beest is 12 jaar. Hij zit groep 8 van de Wegwijzer in Hoogblokland.  Hij leerde dammen van meester Jan Voortman. Wilco damt voor VGO in Hoornaar.

Er doen drie leerlingen van meester Jan mee aan dit toernooi. Wat is zijn geheim?
Hij kan niet toveren. Maar wij trainen tweemaal per week een uur op school en ook op vrijdagmiddag  kunnen we twee uur dammen.

Wat had jij verwacht van dit toernooi?
Ik was tevreden dat ik in de finale zit. Bij de eerste zeven kom ik niet. Ik sta nu veertiende ik ben moe, maar vrolijk, want ik heb net van Thijs Alderliesten gewonnen.

Heb je andere hobby’s?
Ik tafeltennis op maandag. Dat komt hier goed van pas. Ik kijk op tv graag naar Studio Sport en naar Het Klokhuis. Zeer boeiend, bijvoorbeeld: hoe maken ze knikkers ?  Muziek vind ik lekker als ik alleen op tractor over het land rijd.