Tweede team blijft verrassen

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper CTD Arnhem gewonnen en klimt nu naar de vijfde plaats!

Na een vlotte overwinning van Emiel Leijser speelde Arno Arends, zoals we van hem gewend zijn, naar een degelijke remise. Hierna won Rob Schrooten na een spannende partij. Maarten Linssen zette zijn tegenstander vanaf het begin onder druk. Toen het leek alsof zijn tegenstander zich aan de druk kon ontworstelen, besliste Maarten de partij met een niet al te moeilijke doorbraakcombinatie, waarna hij het onberispelijk afmaakte en VBI 2 op een 7-1 voorsprong bracht.

Daarna brachten Marcel Janssen (wel een voordelige stand, maar in het tientalbelang remise gegeven), Theo Berends tegen de sterke Bart Terwel, Dirk Joosten (remise tegen de gevaarlijke Henk Grotenhuis ten Harkel) en Geert Berends de eindzege over de streep. Willem Hoek redde het niet tegen de Arnhem-topscorer Hin Wong.

Het slotakkoord was voor Remco Vredenberg die aan een sterke reeks bezig is en nu won van Michael Palmer! Eindstand: 7-13. Het lijkt erop dat DV VBI 2 het degradatiespook definitief achter zich heeft gelaten!