Tweede team boekt nuttige overwinning

In de vijfde ronde boekte het tweede team een nuttige overwinning tegen concurrent WSDV: 12-8.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Het tweede team van damvereniging VBI Huissen heeft in de vijfde ronde koploper WSDV uit Wageningen met 12 – 8 verslagen. Door het verrassende verlies van GDC Gorinchem zijn de Huissenaren nu medekoploper.
Na ruim 3 uur spelen was Joppe Lemmen de eerste winnaar. Rob Schrooten kreeg de winst in de schoot geworpen, in een lastige stand dacht zijn tegenstander een combinatie te nemen. Rob had beter gerekend en kon de twee punten eenvoudig binnenhalen. Dirk Joosten kon het aan bord 2 niet bolwerken tegen de sterke Derk Kleinrensink. Geert Berends kreeg weinig voordeel en moest in remise berusten.
De partij van Ralf Veenings kende een dramatisch einde, Ralf stond de gehele partij voordelig, maar kon in een 4 om 2 eindspel opgeven. Ralf had hierbij de dam en 3 schijven, zelden vertoond.Emiel Leijser zorgde weer voor een voorsprong. Bas van Engelen kwam goed weg met een punt, zijn tegenstander verzuimde een eenvoudige winst.
Coen Donders versloeg Henk Kleinrensink in een spannende partij en Arno Arends bracht het elfde punt binnen met een voordelige remise. Jo Weijman zorgde met een prima partij voor de 12-8 eindstand.
Over 2 weken gaat de reis naar Asten waar laagvlieger EAD de tegenstander is.