Tweede team vergeet te winnen

door Geert Berends

Zaterdag 15 februari speelde Damvereniging VBI 2 tegen de gedoodverfde titelfavoriet DES Lunteren. Op liefst 8 borden was de tegenstander qua rating de meerdere. Maar de spelers van het tweede team lieten zien dat rating niet alles zegt!

Met een enorme inzet en teamspirit werd dit verschil helemaal gecompenseerd en behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Een remise van Dirk Joosten en Geert Berends en een overwinning van Marcel Janssen waren normaal geweest en dat zou resulteren in een 13-7 overwinning.

Maar het liep anders: nederlagen van Dirk Joosten en Geert Berends en een remise van Marcel Janssen betekende een 10-10 eindstand. Het begon met remises van Remco Vredenberg, Emiel Leijser (mooi offer) en Jan van Loenen.

Hierna verloor Dirk Joosten. Na het afslaan van een remiseaanbod van zijn tegenstander verloor hij de partij door een eenvoudig zetje. Na de remise van Theo Berends verloor broer Geert door zich te laten verrassen in een standaardremise eindspel (anti-Scouppe). Remises van Jo Weijman en Marcel Janssen brachten de stand op 6-10 in het voordeel van Lunteren.

Willem Hoek won in een mooi eindspel van Mark Sanders. Rob Schrooten bracht zijn tegenstander in een zeer spannende partij een nederlaag toe en de eindstand op 10 -10! Een prima resultaat van VBI 2!