VBI 1 winnaar CrumNiels-toernooi

door Jos Stokkel

Bij DES in Lunteren werd zaterdag 2 september het nieuwe seizoen gestart met het CrumNiels-toernooi. Dit toernooi wordt elk jaar gehouden in Lunteren of in Huissen. Dit jaar was DES Lunteren aan de beurt om het toernooi te houden.

Er deden zeven viertallen mee van de damclubs uit Huissen, Wageningen en Doetinchem. Jammer was de afzegging op het laatste moment van CTD Arnhem.
Er werd een rondtoernooi gespeeld waarbij er totaal zes wedstrijden waren met een Fischer-tempo van 15 minuten en 10 seconden per speler.Damvereniging VBI 1 maakte haar favorietenrol waar door alle wedstrijden te winnen. Zij behaalden in totaal 12 punten uit zes wedstrijden en wonnen hiermee het toernooi. De nummer twee werd het organiserende DES Lunteren met een score van 10 punten.
Het winnende viertal van Damvereniging VBI 1 bestond uit Jos Stokkel, Geert van Aalten, Joost Hendriksen en Maarten Linssen.Het tweede viertal van Damvereniging VBI behaalde twee overwinningen en eindigde op een vijfde plaats. Dit team bestond uit Geert Berends, Remco Vredenberg, Gerard Bogaars en Leo Steyntjes.
De eindstand:
1. Damvereniging VBI 1 6-12
2. DES Lunteren 1 6-10
3. Dammers uit Oost 6-08
4. WSDV 1 6-06
5. Damvereniging VBI 2 6-04 20 bordpunten
6. DES Lunteren 2 6-04 17 bordpunten
7. WSDV 2 6-00