Verdienstelijke zege op DES Lunteren

Nadat het provinciale hoofdklasseteam van VBI een onbevredigende reglementaire 16-0 overwinning op Barneveld had geboekt, moest er worden aangetreden tegen het redelijk sterke achttal van Lunteren. Kopman Geert van Aalten gaf het goede voorbeeld.

In een ingewikkelde stand had hij alle consequenties beter doorgerekend dan zijn tegenstander. Hij won een schijf en spoedig daarna de partij. Jeugdspeler Pepijn van den Brink wilde niet achterblijven. Na een forcing kwam ook hij een stuk voor en ook hij wikkelde onberispelijk af naar winst.

Emiel Leijser verkeert in blakende vorm. Zoals meestal zocht hij ook nu de aanval. Zijn tegenstander kon het juiste antwoord niet vinden en zo boekte Emiel opnieuw een overwinning. Na de 6-0- voorsprong konden de andere spelers het rustig aan doen. Jo Weijman en Arno Arends waren tevreden met remise, al had Arno nog wel even door mogen gaan, want hij stond aanzienlijk beter. Remco Vredenberg scoorde het winnende puntje, al zal hij over het resultaat niet helemaal tevreden zijn geweest. Gedurende de hele partij ging hij aan de leiding, maar Remco kon de winst niet rond krijgen.

In de twee laatste partijen hadden de Huissense spelers het moeilijk. Jan van Loenen koos in het middenspel een verkeerde voortzetting. Zijn tegenstander strafte dat vlekkeloos af en bezorgde Jan een van zijn zeldzame nederlagen. Leen de Rooij stond aanzienlijk beter, maar toen hij in het middenspel een zeer kansrijke voortzetting miste, keerden de kansen en kreeg hij het moeilijk. Zijn tegenstander speelde het eindspel echter niet op zijn sterkst en Leen wist een moeizame remise uit het vuur te slepen. Het team van VBI heeft alle wedstrijden gewonnen. Het moet in de ranglijst alleen Wageningen boven zich dulden, dat een punt meer heeft, maat dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Huissenaren zullen er alles aan doen om de provinciale titel in de wacht te slepen.