Verslag Cito NK pupillen 2006 voor Het Gemeentenieuws

Cito NK pupillen dammen een groot succes
05050014.gif
Een blik in de toernooizaal
 

Het Cito Nederlands Kampioenschap dammen voor pupillen werd van 1 tot 5 mei gehouden in het Huissense Koelhuis. De organiserende Damvereniging Heijting Huissen kan terug zien op een succesvolle week. De openingsceremonie werd bijgewoond door burgemeester Persoon en algemeen directeur van Cito de heer Roorda. Beiden wensten de vereniging een succesvolle week toe.

De achttien deelnemers hebben een heel plezierige week gehad. Uiteraard werd om elk punt stevig geknokt, maar na afloop waren er leuke nevenactiviteiten. Scouting Huissen had zich bijzonder ingezet en deed op dinsdagavond een spel ‘levend stratego’. Op woensdagavond werd er bij restaurant Da Claudio van een pizza- en pastamaaltijd genoten en donderdagavond verzorgde de organiserende vereniging Heijting Huissen een avond zaalvoetbal in sporthal De Brink.

 

Bij het dammen wordt de leeftijdsklasse van de pupillen gevormd door de spelers van 11-13 jaar. Er waren elf deelnemers uit het oudste jaar, vier uit het tweede jaar en drie uit het jongste jaar. De beide Huissense vertegenwoordigers waren Lotte Aleven en Pepijn van den Brink. Dit zijn beide spelers van het jongste jaar en op voorhand werd dus niet verwacht dat zij kanshebbers waren voor de ereplaatsen. Met een score van zeven punten uit acht partijen deed Lotte het bijzonder goed. Ook Pepijn voldeed met vijf punten aan de verwachtingen.

Winnaar werd Rik Verboon uit Noordeloos. Tweede werd Martijn de Leeuw, ook uit Noordeloos en de derde plaats was voor Heike Verheul uit Groningen. Alle drie mogen zij in augustus deelnemen aan de Europese jeugdkampioenschappen in Tallinn, Estland.

Bij de sluiting was wethouder Joosten aanwezig. Hij memoreerde de inzet van de damvereniging en als blijk van waardering had hij voor elke deelnemer een presentje meegenomen. KNDB vertegenwoordiger Stroetinga reikte de prijzen uit en bood de organiserende vereniging een herinnerings plaquette aan.