Verslag zesde ronde Cito NK pupillen 2006

Een spannende zesde ronde
05040001.gif
Vandaag en morgen is Francis Huijsen de arbitster.
05040003.gif
Thijs van den Broek en Rik Verboon geconcentreerd achter het bord.
05040006.gif
GMI Ron Heusdens en Johan Sterrenburg, beiden dit jaar NK-finalisten, brengen een bezoek aan het NK pupillen.

05040007.gif
Thijs van den Broek volgt Pepijn van den Brink en Vicky Andriessen op afstand.
05040009.gif
Lotte Aleven geeft het op tegen Jos Plijter.
05040008.gif
Pepijn van den Brink en Vicky Andriessen in de langste partij van deze ronde.

De zesde ronde was een spannende ronde, waarin de vier koplopers tegen elkaar speelden.

Het duel tussen Rik Verboon en Thijs van den Broek eindigde in een berekende snelle remise. Beide spelers wilden hun koppositie niet verspelen.

05040002.gifHeike Verheul en Martijn de Leeuw maakten er een waar spektakel van. In een klassieke positie speelde Martijn een Ghestem-doorstoot. Even later ruilde die schijf zich nog een stapje verder! Een orgineel spelbeeld ontstond. Heike besloot de voorpost af te ruilen, waarna er een superspannende klassieke positie overbleef. Wie had de betere kansen? Analyses zullen het antwoord moeten geven, want Martijn en Heike vonden het welletjes en kwamen remise overeen.

Michiel Torn won door een grote fout van Jan Peter Visser al op de vijfde zet een schijf. De partij verliep verder zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Toen Michiel een kleine doorbraakcombinatie nam was het pleit beslecht.

Arwin Lammers leek langzaam maar zeker zijn tegenstander onder druk te zetten, maar overzag een heuse coup Philippe. Yael aarzelde geen moment en sloeg toe. Onmiddellijk daarna greep hij echter mis. Er bleef een zeven om zeven positie over, met een ijzersterke verre voorpost voor Arwin. De winst leverde geen problemen meer op.

Conall Sleutel speelde tegen Ricardo Prins een mooie Hoogland-aanval. Even later besloot hij te vereenvoudigen, omdat de omhelzing van Ricardo gevaarlijk werd. Toen zagen we Ricardo op zijn best. Conall bouwde een centrumpiramide, maar niet elk centrum is sterk. Met prachtige omtrekkende bewegingen wist Ricardo het centrum te omsingelen. Dit was dammen op hoog niveau! Vervolgens werd de partij perfect uitgetikt door Ricardo.

In de partij tussen Wilco van Beest en Thijs Alderliesten werd flink geruild. De partij leek rustig verder te kabbelen totdat Wilco plots een twee-om-twee openzette. Thijs kon zich niet beheersen en nam onmiddellijk de doorbraak. Maar het bleek een lokzet. Met een standaardactie veroverde Wilco een schijf en snel de partij.

05040004.gif
Maarten de With forceerde in de opening met een verrassende manoeuvre de winst. Plotseling dreigde er van alles. Geoffrey de la Fonteyne kwam er niet meer uit en tippelde in een damcombinatie. De dam werd afgenomen met schijfverlies. Uiteindelijk brak Maarten door de lege lange vleugel en won.

De twee Huissense spelers waren tot het laatst bezig, maar niet met succes. Lotte Aleven en Jos Plijter speelde een klassieke partij. Na enige verwikkelingen veranderde het spelbeeld dusdanig dat Lotte een stevige centrumstand kon opbouwen. Maar de kansen van Jos lagen op het tactische vlak. Na een lichtzinnige ruil forceerde Jos met een doorbraak de winst.

05040010.gif
Pepijn van den Brink en Vicky Andriessen speelde een klassieke partij. Plotseling kon Pepijn zich niet meer beheersen en koos voor een onbezonnen actie. Vicky was er als de kippen bij en veroverde op klaarlichte dag een schijf. De partij werd vervolgens geruisloos door haar uitgetikt.