Verslag zevende ronde Cito NK pupillen 2006

Rik Verboon alleen aan kop
05040017.gif
Edith Rap geeft Maarten de With bijles. Maarten logeert tijdens dit toernooi bij de familie Rap.
05040016.gif
Meteen na de lunch is het weer tafeltennissen geblazen.
05040024.gif
Een blik in de speelzaal.
05040025.gif

05040022.gif
Conall Sleutel tegen Geoffrey de la Fonteyne.
05040023.gif
Lotte Aleven tegen Yael Samanter en Vicky Andriessen tegen Wilco van Beest.
05040015.gif
Martijn de Leeuw en Wikco van Beest hebben elkaar gevonden.

Rik Verboon opende deze ronde met een snelle overwinning. Toen Michiel Torn de gevaarlijke binding 23 en 25 plaatste, reageerde Rik met een standaardactie op het kerkhof. Op zich was er niets aan de hand maar Michiel sloeg daarna verkeerd. Er volgde een kleine doorbraakcombinatie en Michiel gaf terecht op.
05040020.gif

Ricardo Prins won van Jos Plijter door een lichte standaardcombinatie twee schijven. Om zijn teleurstelling te verwerken speelde Jos tot het bittere einde door.

Conall Sleutel nam vroeg in de partij een goede hekstelling in. Maar Geoffrey wist met een grote actie los te breken. Daarna was de korte vleugel van Conall wat kaal. Met beleid wist Geoffrey langzaam maar zeker aan deze kant door te breken.

Arwin Lammers beging tegen Jan Peter Visser een enorme vergissing. Om zijn stand te ontwikkelen dacht Arwin met wit veld 22 te moeten bezetten. Na de verwachte achterloop begon hij aan de geplande ruil. Halverwege de uitvoering kwam hij erachter dat deze actie schijfverlies opleverde. Daarna was de partij snel over en uit.

Lotte Aleven won van Yael Samanter. De hele partij had Yael wat last van een volle lange vleugel. In een tien om tien stand zocht hij veld 29 op om zijn linkervleugel in het spel te brengen. De winnende reactie van Lotte was een even eenvoudige als komische achterloop. Onthutst gaf Yael op.

Vicky Andriessen verbrak met wit de klassieke structuur in haar partij tegen Wilco van Beest. Toen Wilco vrijwillig in de halve hekstelling ging staan, had Vicky haar plan klaar: zij maakte er een kettingstelling van. Zwart formeerde een staart om de ketting te verbreken, maar dat had Vicky zien aankomen. Ze voerde een vernietigende combinatie uit.

Na enige verwikkelingen in de opening ging de partij tussen Thijs Alderliesten en Pepijn van den Brink gelijk op. Plotseling nam Pepijn een dure doorbraakcombinatie voor drie schijven. Er ontstond een spannend afspel waarin Thijs de slimste bleek. Met een leuke afwikkeling wist hij de dam te vangen en zelf bijna op dam te komen. Het afspel leverde geen enkel probleem op.

05040021.gif
Spannend was het duel tussen titelkandidaten Heike Verheul en Thijs van den Broek. Na een rustig begin nam Thijs met zwart het initiatief. Langzaam maar zeker werd de druk op de witte stelling opgevoerd. Thijs probeerde wit met succes van veld 27 te houden. De stand werd echter steeds dunner en het voordeel bleek niet toereikend. In een vijf om vijf stand werd tot remise besloten.

05040019.gif
Martijn de Leeuw leek een mooie en duidelijke overwinning te gaan boeken op Maarten de With. Vanuit de opening sloot hij zijn tegenstander op aan de lange vleugel en dit spelbeeld bleef tot in het diepe middenspel op het bord staan. Maar Maarten had zijn kans al geroken: met een kleine combinatie brak hij door. In het verzilveren van de winst was hij minder succesvol. Hij miste een winnende combinatie en moest toezien dat Martijn ook doorbrak naar dam. Remise was toen de logische uitslag.

Door deze verwikkelingen heeft Rik Verboon met nog een ronde te spelen een punt voorsprong op het trio Martijn de Leeuw, Heike Verheul en Thijs van den Broek. Met winst tegen Maarten de With mag hij zich morgen de nieuwe kampioen noemen.