Vijfde team begint fantastisch

Het vijfde team van Damvereniging VBI is de competitie uitstekend begonnen. De “traditionele” openingswedstrijd tegen CTD werd overtuigend met 12-4 gewonnen. Traditioneel omdat de afgelopen jaren steevast thuis tegen deze opponent is begonnen, met niet al te beste resultaten overigens.
Dit jaar bleken de Huissenaren echter een paar maten te groot. Vooral de bovenste borden met Jan van Loenen, Dirk Joosten en Ralf Veenings waren op dreef en gaven hun tegenstanders geen enkele kans op een goed resultaat. Ook good old Bart Leijser bewees zijn waarde en won, zij het enigszins fortuinlijk. De overige partijen eindigden in remise, al hadden hier ook nog wat beslissingen kunnen vallen.

Jan Segeren stond de hele partij onder druk en leek hier langzaam onder te bezwijken. Een zeer prijzige damzet die min of meer gedwongen was, leverde met verrassend weinig moeite een punt op. Gerard Boogaars had de kans om zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken. Na eerder met het derde team een goede partij in de bondscompetitie gespeeld te hebben, zag het er in deze partij ook uitstekend uit. Helaas heeft Gerard nogal eens moeite om zijn kansen te verzilveren. Een gewonnen stand was deze keer niet aan hem besteed, jammer…
Theo Willemsen speelde zoals zo vaak een degelijke partij. Hij gaf weinig weg en pakte een verdiend punt. Jan Bouwmeister, een echte puntenpakker aan de onderste borden, leek in het nieuwe seizoen meteen met een overwinning te beginnen. Jan speelde goed en dacht in het middenspel een schijf te kunnen winnen. Dit bleek toch niet zo te zijn waarna tot remise werd besloten.