Vijfde team wint wéér niet

Het vijfde team is er voor de derde opeenvolgende keer niet in geslaagd een wedstrijd winnend af te sluiten. Thuis werd met 8-8 gelijkgespeeld tegen DC Groesbeek. Ondanks een achterstand halverwege de wedstrijd had er een ruime overwinning ingezeten, maar uiteindelijk werd het nog net een gelijkspel.

Dirk Joosten won, op een enkel schoonheidsfoutje na, afgetekend en zette zo de Huissenenaren op voorsprong. Lang genieten was het niet, want Bas van Engelen verloor geheel onnodig. Bas zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen, en ook deze  keer verloor hij tegen iemand waar hij in normale doen nooit van zou verliezen (zonder daarbij zijn tegenstander te kort te willen doen). Harry Hendriksen en Jan Bouwmeister speelden vervolgens remise, waarbij Jan een winnende voortzetting miste.
De volgende tegenvaller was Remco Vredenberg. Remco, enigszins geïmponeerd door het aanvallende spel van zijn tegenstander, heeft nooit echt in de wedstrijd gezeten. Met een combinatie van verdedigen en omsingelen kon Remco het ergste gevaar in eerste instantie afwenden. Het bleek uiteindelijk niet genoeg. Een 3 om 3 doorbraak maakte een einde aan de partij.
Ondanks de 6-4 achterstand zat er een 10-6 overwinning aan te komen. Theo Willemsen stond positioneel gewonnen, Gerard Boogaars en Jan van Loenen hadden beide een schijf voorsprong. In plaats van twee overwinningen kwamen er echter twee remises op het bord. Zowel Gerard als Theo lieten de winst liggen.
Nu moest de laatste partij wel gewonnen worden. Jan van Loenen had een overmachteindspel bereikt maar had weinig tijd meer. Jan speelde de stand echter overtuigend naar winst en bezorgde de Huissenaren op de valreep nog een punt.