Vlotte start Damvereniging VBI

In de eerste ronde van de bondscompetitie maakte het eerste team van Damvereniging VBI geen fout. Het thuisduel tegen De Oldehove uit Leeuwarden werd vrijwel probleemloos gewonnen: 13-7. Deze openingswedstrijd gaf goed weer waar de sterke en zwakke punten van de Huissenaren liggen.

De topspelers van Damvereniging VBI scoorden er lustig op los. Alexander Baljakin zette de ploeg nog voor de tijdscontrole op voorsprong. Dat de Friezen langszij kwamen verontrustte niemand, maar liet wel zien dat de Huissenaren er niet altijd in slagen een vijandelijke topper te neutraliseren. En dat gegeven kan de Huissenaren in deze loodzware competitie wellicht nog een aantal keren opbreken, met name tegen topteams als Apeldoorn en vooral ook Culemborg.

Peter Hoogteijling, Guntis Valneris, Rik Keurentjes en Gérard Jansen brachten het team weer terug in het goede spoor en stelden de definitieve overwinning veilig. Dankzij dit ruime scorende vermogen deed de uitslag van de langstdurende partij van de dag er niet meer toe.

Toch waren alle blikken van zowel toeschouwers als spelers gericht op deze laatste partij. Het jonge (net veertien jaar geworden!) Wageningse talent Jan Groenendijk debuteerde in de Huissense hoofdmacht en dat trok natuurlijk de nodige aandacht. Jan speelde goed tegen een van de sterkste Friezen, maar in het late eindspel moest de jongeling echter alsnog capituleren.

Jan liet echter – opnieuw – zien dat het vertrouwen dat zijn nieuwe teamgenoten in hem stellen, volkomen terecht is. Zeker, hij krijgt het moeilijk in de Ereklasse, maar de groeibriljant groeit ongetwijfeld uit tot een diamant. En Damvereniging VBI geeft hem die tijd.