Winterkampioenen en examens

door Geert Berends en Piet Verhaegh

Afgelopen donderdag ontvingen de jeugdkampioenen van de wintercompetitie van Damvereniging VBI hun beker. Het was echter eerst examenavond. Spannend!

Bij de beginners werd gespeeld in drie groepen. In de groep beginners werd Raf Neuhaus kampioen. In de groep al wat gevorderden werd Rev Laurentzen kampioen. In de speciale Arnhem-groep werd Erik Yang kampioen. Er was ook een prijs voor de speler die de meeste zetjes had uitgehaald. Dat was Luuk Burgers; bij de Arnhem-groep was dat Emirhan Bruber.
Altin Vllahija kreeg de sportiviteitsprijs. Isabelle en Elise Berends kregen een speciale aanmoedigingsprijs.

Zie ook de eindstanden van de competities

Ook werden er examens afgenomen! 10 nieuwe damtalenten gingen op voor het Van der Wal-diploma. Zij slaagden allemaal. Een speciale vermelding was er voor Sem Cornelissen en Erik Yang, die beiden het diploma behaalden met slechts 1 fout!

Bij de gevorderden waren er maar liefst 3 bekers voor Danny de Haas: winnaar van de zetjescompetitie, winnaar van de laddercompetitie en een tweede plaats bij het winterkampioenschap.  
Een derde plaats was er bij dit winterkampioenschap voor Simen Elskamp, terwijl Linsey van Leeuwen slechts 3 verliespunten incasseerde en dus als kampioen werd gekroond. Een prachtig succes!

Zie ook de eindstanden van de competities

Bij de iets oudere jeugddammers behaalden er 6 het Wiersma Wit-diploma, 1 het Sijbrands Zwart-diploma en 1 het Sijbrands Werkboek Wit-diploma.

Overzicht van de behaalde diploma’s:
Wiersma Wit: Simen Elskamp (30 van de 33 punten), Mertcan Yazici (28), Tijmen Derksen (26), Bas Vermaak (25), Tygo Visser (24), Tijs Hendriks (21).
Sijbrands Zwart: Danny de Haas (20 van 32).
Sijbrands Werkboek Wit: Linsey van Leeuwen (37 van de 52).

Van de 18 examenkandidaten slaagde dus iedereen! Een mooi succes voor de trainers van de verschillende groepen!