Derde team wint laatste wedstrijd

door Peter Litjens

Ter afsluiting van de NC kreeg Damvereniging VBI 3 afgelopen zaterdag WSDV 4 op bezoek. En ook bij WSDV deden een aantal jeugdspelers mee.

In de wedstrijd tegen WSDV 4 CT begon Jacob Reiffers met een overwinning tegen jeugdspeler Nathan van Beek die pas na 30 zetten problemen kreeg. Ook de tegenstander van Jo ten Westeneind hield het 50 zetten lang vol voordat die ten onder ging. Jos Lamers speelde remise tegen Gerhard Gerritsen.

Jelte Evers leed een nederlaag door een paar minder goede voortzettingen. Piet Verhaegh gaf al vroeg in de partij remise. Piet had nog een leuke stand om door te spelen. Peter Litjens kon de koppositie bij de individuele topscorers in 2E niet vasthouden door in een goede partij na een achterloop in een onschuldige stand een niet gezien en onverwacht zetje tegen te krijgen. Hij eindigde toch nog als vierde in de individuele eindstand.

Simen Elskamp en Mila Rijlaarsdam maakte er een leuke partij van. Simen was in het eindspel iets beter en won daardoor. Gerard Boogaars tenslotte haalde remise tegen Jos van Deelen en werd daarmee matchwinnaar.

Ondanks dat Damvereniging VBI 3 veel wedstrijden niet compleet was kan teamcaptain Jos Lamers  terug zien op een positief seizoen. Voor de derde keer werd een teamoverwinning (ditmaal 9-7 ) geboekt , waarvan er 2 meetellen in de eindstand. 6 jeugdspelers speelden deze competitie 20 partijen. Na afloop van hun partijen kregen de spelers/sters steeds aanwijzingen  van de jeugdleiders waar  ze bij volgende partijen weer hun voordeel mee kunnen doen. In de wedstrijden mogen de jeugdspelers/sters alle tips en trucs toepassen die ze op de training meekrijgen en zijn ze helemaal op zichzelf aangewezen, want voorzeggen is niet toegestaan. Dus heel leerzaam voor de jeugdspelers/sters.