Achtste ronde niet bepaald vrolijk

De achtste ronde van de KNDB-competitie – welkom in 2011, de beste wensen in alle opzichten voor eenieder! – stemde niet tot vrolijkheid. Het eerste team won zoals verwacht met makkelijk van Micone – een warm welkom aan Jan van Loenen, debutant in de nationale Ereklasse met een stevige remise tegen Edgar Haagh. Maar Volendam had minimaal een punt moeten verliezen tegen Westerhaar. Niet dus. De scheidend kampioen moet de toekomstig kampioen toch nog maar een lesje in nederigheid leren, lijkt me, komende ronde. Gewoon omdat het moet.
Het tweede had de kans het hoofdklasserschap met een overwinning op DG Het Noorden veilig te stellen. De kansen keerden, maar alles is nog in eigen hand.
Dat kan het derde team niet meer zeggen na de nederlaag tegen concurrent DDC Deventer. Het (echt) maximaal haalbare is nu de nacompetitie. Do it!
Het vierde team ging bot onderuit tegen Lent 2. Ingecalculeerd, dat wel, maar bot, erg bot. Een wanprestatie van sommige jeugdspelers. Speel na (of liever maar niet) en huiver. Ernstig falen van de (jeugd)spelers, natuurlijk, maar ook van de trainers en begeleiders. Veel leermomenten gescoord, zullen we maar zeggen. Het laatste woord hierover is nog niet gesproken. En voor de duidelijkheid: het gaat niet om winnen of verliezen, maar om het spelen van een goede, serieuze partijen. Wordt vervolgd…

Verslagen volgen.
KNDB-site met uitslagen, standen en topscorers
Verslag KNDB perschef
Partijnotaties en -animaties