Damvereniging VBI heeft weinig moeite met Micone

Damvereniging VBI maakt het karwei tegen het zwakke Micone uit Tilburg af door een 14-6 overwinning. Niettemin lijken de kansen op verlenging van het landskampioenschap verkeken.  Mo & Z  Volendam won de sleutelwedstrijd tegen Witte van Moort en blijft  met drie punten voorsprong aan de leiding.

Ook bij een Huissense overwinning in de volgende ronde blijft er een verschil van één punt en het is onwaarschijnlijk dat Volendam dat  nog verspeelt. Toch gaan de Huissenaren  voor de sportieve eer en de minieme kans.

De  wedstrijd tegen Micone  begon met twee evenwichtige  remises  van Geert Berends en Geert van Aalten. Jan van Loenen  verving de wegens familieomstandigheden afwezige Alexander Baljakin.  Hij speelde een goede remise en kwam nooit onder druk.  De eerste winst kwam van Joost Hendriksen. Hij ving een doldrieste aanval van zijn  tegenstander op en nam gaandeweg het initiatief over.  Fred de Koning  speelde een wat onregelmatige partij, maar miste geen grote kansen miste: remise. Pim Meurs speelde heel goed  en hij  zette  zijn tegenstander langzaam maar zeker aan de kant. Peter Hoogteijling had aardig wat voordeel in zijn partij maar het bleek uiteindelijk net niet genoeg voor de winst . Gérard Jansen oefende stevige druk uit op de Brabantse topman.  Hij moest uiteindelijk in een voordelige stand genoegen nemen met remise. Het venijn zat bij de Huissenaren in de staart. Guntis Valneris profiteerde van  enkele kleine foutjes van zijn tegenstander en Johan Krajenbrink bouwde een mooie aanvalspartij op die hem de volle winst opleverde.