Alexander weer de sterkste van Nederland

Op zeer overtuigende wijze heeft Alexander Baljakin zijn Nederlandse titel verdedigd. In Emmen werd hij met overmacht Nederlands kampioen 2010.
Pim Meurs eindigde op een gedeelde derde plaats. Jasper Lemmen maakte een valse start, maar herstelde zich knap.
Site NK 2010

Receptie voor Nederlands kampioenschap van Damvereniging VBI

Het eerste team van Damvereniging VBI werd dit jaar kampioen van Nederland. Dat was de elfde keer in een reeks die in 1960 begon en er was dus alle aanleiding tot het houden van een receptie.
Een extra aanleiding om de feestvreugde te verhogen kwam in de loop van de afgelopen week. Toen werd Alexander Baljakin voor de tweede achtereenvolgende keer individueel kampioen van Nederland. Daarbij was hij ook nog dit jaar de Europees kampioen sneldammen. De receptie werd een feestelijke en gezellige bijeenkomst. Een aantal vertegenwoordigers uit de Huissense sportwereld,  sponsors en ook damverenigingen waren naar ’t Koelhuis gekomen om het bestuur en de leden van de damvereniging te feliciteren met het behaalde resultaat.
Namens het gemeentebestuur gaf burgemeester Harry de Vries acte de présence. Hij feliciteerde de vereniging en vertelde er trots op te zijn dat de gemeente Lingewaard een topclub als damvereniging VBI  binnen haar grenzen  heeft.
Voorzitter Johan Haijtink van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond overhandigde de kampioensbeker aan het team en hij had ook voor alle spelers een herinneringsmedaille.

Martin Koppenhol van VBI zei er trots op te zijn dat zijn bedrijf de hoofdsponsor is van de damvereniging en prees de vereniging voor de inzet om zowel bij de senioren als de jeugd tot grootse prestaties te komen.
Daarna bedankte voorzitter Joop Hendriksen iedereen voor de vriendelijke woorden en hij sprak de overtuiging uit dat de succesreeks van de vereniging ook in de toekomst doorgezet zal worden.