Jozefschool wint halve finale in Lunteren

Nadat de Jozefschool zich met enige moeite geplaatst had voor de halve finale van het schooldamkampioenschap van Nederland ging alles in de vervolgwedstrijd aanvankelijk van een leien dakje. De eerste zes van de acht wedstrijden werden overtuigend gewonnen, waarbij ook de grootste concurrenten niet gespaard werden. Pas in de laatste twee rondes, tegen in verhouding zwakkere tegenstanders ging de twijfel bij de Huissense spelers toeslaan.
In de voorlaatste ronde gingen Sem Derksen en Todor Wissink, de laatste door veel te snel spel, onderuit. Gelukkig kon Luka Wissink snel iets terug doen en Tessa Aleven maakte de schade weer goed door een gedegen overwinning. Dit gelijk spel had geen gevolgen, want de grootste concurrent, de Dolfijn uit Heino moest ook met een gelijkspel genoegen nemen.

In de laatste ronde leek het toch nog mis te gaan. Behalve door Tessa werd er door de andere spelers veel te snel gespeeld. Todor kon toch nog winnen, omdat zijn tegenstander een aantal winnende zetjes over het hoofd zag, maar Luka en Sem gingen kansloos ten onder. Het leek een rechtstreekse ramp te worden, omdat ook Tessa een schijf achter stond. Haar tegenstander verzuimde tot twee keer toe een snelle winst. Hij nam een afwikkeling die Tessa weer op gelijke hoogte bracht. Tessa wist de druk te vergroten en uiteindelijk te winnen.

De Jozefschool haalde met dit gelijkspel het broodnodige laatste wedstrijdpunt binnen. De Jozefschool werd kampioen met 14 uit 8, voor De Dolfijn uit Heino met 13 en de Dirk van Dijkschool uit Kampen. Op 5 juni mag de Jozefschool in Assen laten zien

dat dit geen uitschieter was. Tessa Aleven werd topscorer van het team met 15 uit 8. Luka Wissink deed het aan het eerste bord ook uitstekend. Hij haalde 13 punten, Todor kwam uit op 12 punten en Sem 10.

Leen de Rooij