B- en D-team Damvereniging VBI succesvol

Damvereniging VBI doet dit seizoen met vier teams mee in de jeugdcompetitie van District Zuid van de Gelderse Dambond. De afgelopen periode kwamen het B- en D-team in actie. 

Het B-team, dat geheel uit meisjes bestaat, won met 5-3 van Meurs DEZ B. De wedstrijd was tien dagen uitgesteld, omdat Meurs DEZ op dinsdag geen volledig team op de been kon brengen. Maar op vrijdag kan het meisjesteam van damvereniging VBI niet in hun vaste samenstelling uitkomen en moest er met twee meisjes uit het C team, Lisa Aleven en Noortje van den Brink, naar Culemborg worden gegaan.
De score werd geopend door Lisa Aleven aan bord drie. Met drie schijven voor dacht zij nog een slagzet te kunnen nemen, maar zij zag het niet goed en haar tegenstander, Daan van der Werf, sloeg naar dam en accepteerde vervolgens de aangeboden remise met beide handen. Hij was met de schrik vrij gekomen, 1 – 1.
Elle Straatman speelde tegen Freek van Stijn een kansloze wedstrijd na het verlies van twee schijven in de opening. Ze hield het nog wel een uur vol, maar moest toen de punten inleveren, 0 – 2.
Noortje van den Brink speelde aan bord vier tegen Bart Visser een partij met wisselende kansen. Eerst kwam zij twee schijven achter en haar tegenstander behaalde een dam.
Vervolgens begon hij te offeren om zijn dam te behouden. Noortje wist ook een dam te halen en beide dammen gingen van het bord, met gelijk aantal stukken. Tenslotte behaalde beide weer een dam en in het eindspel was Noortje de slimste. Met twee schijven voordeel wist zij de dam van Bart te vangen en daarmee de partij te winnen, 2 – 0.
Aan bord één speelde Lotte Aleven tegen Rain Talwar. Nadat zij een dam behaalde werd de partij rustig naar winst afgewikkeld. Zeer indrukwekkend, 2 – 0.
 

Het D-team moest het in ’t Koelhuis opnemen tegen het C-team van Heteren. In deze groep worden per competitieronde twee partijen afgewikkeld. Het D-team bestaat uit kinderen die nog pas een jaar dammen. Dat de kinderen al veel geleerd hebben lieten ze zien tegen Heteren. Het D-team won overtuigend met 7-1 en 5-3.
Sil Spieard en Luka Wissink wisten beiden twee keer te winnen. Zowel Sil als Luka lieten zien al goed slagzetjes te zien. Michelle Kway won haar eerste partij, maar lette in de tweede partij even niet op. Door een slagzet kwam ze drie schijven achter en dat kon ze niet meer goedmaken.
Nicole Muller viel op omdat ze goed haar bedenktijd benutte. In beide partijen speelde ze goed geconcentreerd. In de eerste partij wist ze een gewonnen positie te bereiken, maar omdat ze haar tegenstander naar dam liet glippen werd het nog remise. In de tweede partij vocht ze zich terug in een slechte stand. Op het nippertje haalde Nicole nog een punt door een slimme actie.