Tweede team verslaat concurrent PSV

In de negende ronde van de Nationale Competitie versloeg het tweede team van Damvereniging VBI concurrent PSV met 8-12.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 2 houdt zicht op promotie
door Rob Schrooten

Het tweede team van damvereniging VBI heeft de strijd om de tweede plaats tegen directe concurrent PSV uit Eindhoven voorlopig gewonnen. Met nog twee ronden te gaan geeft deze tweede plaats recht op de nacompetitie waarin promotie kan worden afgedwongen. Koploper Hardinxveld Giessendam lijkt de voorsprong van twee punten niet meer weg te geven.
Arno Arends speelde een uitstekende partij tegen de sterkste PSV-er (voormalig Huissen speler) Pieter Wijn. Arno kwam niet in de gevarenzone. Het eerste punt was een opsteker voor het team.
Remco Vreedenberg lijkt na een paar slechte wedstrijden weer op de weg terug. In een betere stand ging Remco op de veertigste zet in op het remiseaanbod van tegenstander L Greveraars.
Invaller Ferry Kemperman kreeg geen grip op de stand en tegenstander P. Hellings, ook hier was remise het resultaat.
Theo Willemsen speelt een uitstekend seizoen en maakt grote sprongen voorwaarts. F. Verboven werd in het middenspel verrast met een leuke damcombinatie en kon vrij snel daarna opgeven.
Jo Weijman had een lastige partij tegen J Hottinga. Hottinga had maar een doel voor ogen, de stenen zo snel mogelijk inclusief een punt het doosje in. Daarmee kwam de tussenstand 6 – 4 in het voordeel van VBI.
Ook de tegenstander van Jan Linssen kwam duidelijk voor een puntendeling. Jan kreeg wel enorm terreinvoordeel, maar kon dit niet in partijwinst omzetten. Remise.
De partij tussen Rob Schrooten en Fred Passchier kende een rustige opening. Na een Ghestem-doorstoot van Rob sloeg de vlam in de pan. Rob bleef het koelst en besliste de partij met een leuke slagzet.
Henk Kemperman speelt een degelijk seizoen. Tegenstander J. Sandee leek de betere papieren te hebben, maar in de problemen is Henk niet geweest.
Jeugdspeler Joppe Lemmen lijkt het niveau van de eerste klasse duidelijk aan te kunnen. Routinier J. Arts werd simpel in bedwang gehouden, met remise als resultaat.
Coen Donders was de enige die deze middag in de problemen raakte. M Hottinga zette veel druk op de lange vleugel van Coen. Deze gaf geen krimp en kon toch nog simpel naar remise afwikkelen.

Een prima overwinning van het tweede team.